Sjøulkenes eget shantykor

Starter «guttekor» i godt voksen alder.

I går hadde byens ferskeste «guttekor» med en snittalder på rundt 70, øving to i de gamle ærverdige lokalene på Vågsallmenningen.

Pensjonert sjøkaptein Alf Østensen hadde i aldri så lang
tid ønsket å organisere alle sangstemmene i skipperforeningen.
Etter å ha fått 16 mannsstemmer sterk til den aller første øvingen, kunne Østensen med glede notere samtlige på plass denne mandagen.

Alle vi som er med, har hatt stor glede av sjantier, både da vi seilte ute og nå i ettertid som pensjonister, forteller Østensen som selv seilte det han kaller «worldwide» som på broen om bord i skipene til rederiet Presthus.

Skikkelig fart i planene for et shantykor ble det først da Østensen fant frem til korpedagog Torbjørn Daleng.
Ikke hver dag noen starter  kor i denne alderen, sier Daleng som i går også hadde med seg pianist Simon Prestø Økland som ved forskjellige anledninger har sunget sjantier om bord på norske seilskuter.
Også han synes det er kjempegøy at nå den eldre garde for alvor tar sats, og øver inn et knippe med sjantier.
Flere bilder av koret finner du ved å se i vårt album.

Koret er nå blitt 5 år og har fått ny dirigent Anita Frekhaug